Новини от Министерство на труда и социалната политика

Новини от Министерство на труда и социалната политика

Коледен базар на каузи в подкрепа на деца и възрастни хора с увреждания, родители и семейства в неравностойно положение беше открит в Министерството на труда и социалната политика (МТСП). В инициативата се включиха 12 социални предприятия и неправителствени организации, които представиха ръчно изработени коледни лакомства, играчки, картини, книги, чаши и сувенири. 

Базарът беше открит от министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова заедно с вицепремиера Мария Габриел и министрите на образованието и науката проф. Галин Цоков и на културата Кръстьо Кръстев.

Министър Шалапатова благодари на всички организации, които се включиха в инициативата на МТСП и подчерта, че с дейността си те променят към по-добро живота на децата и техните родители и осигуряват подкрепа за младите и възрастните хора. „Закупувайки сътворената от Вас красота, ще можем да помогнем на Вашите каузи в подкрепа на хората в уязвимо положение“, добави тя.

Вицепремиерът Мария Габриел подчерта, че коледният базар на каузите показва колко е важно да правим добро. „Нека носим тази красота и този дух всеки ден от новата година, а децата и техните родители да имат нашата подкрепа не само по време на коледните празници“, добави тя.

Към подкрепа на каузите за хората в уязвимо положение не само в навечерието на Рождество Христово призоваха също министрите на културата Кръстьо Кръстев и на образованието и науката Галин Цоков. „Вярвам, че в тези най-светли дни можем да се обединим и да творим добро“, каза министър Кръстев. „Добротворчеството ще ни промени и ще ни направи по-приобщаващо и демократично общество. Целта ни е да направим така, че децата ни да получат не само качествено образование, но и да бъдат щастливи“, добави министър Цоков.

С приходите от продажбите на коледния базар ще бъдат подкрепени социалните каузи на фондациите П.У.Л.С., „Движение на българските майки“, „Светът на Мария“, „Сошъл Фючър“, „Майко Мила“, „За нашите деца“. Подкрепа ще получат и инициативата „Да спасим конна база „Ахил“, зад която са се обединили фондация „Можем заедно“ и проект „Различните“ деца на България, каузите на Бисквитената академия на Студио АРТ, Шоколадовата къща „Станимира“, ателие „Прегърни ме“, арт ателие „Творилница“ и трудово-производителна кооперация „Дибико“.

 

 

Полезна информация