Прес съобщение от Европейския форум на хората с увреждания

Прес съобщение от Европейския форум на хората с увреждания

Кампанията на EDF в социалните медии преди европейските избори, DisabilityVote (Гласът на хората с увреждания) стартира миналата седмица. Кампанията има за цел да сподели информация за:

Действията на EDF спрямо изборите;

Правата на хората с увреждания в ЕС; и

Причини за гласуване.

EDF ще споделя публикациите от пакета за социални медии в Twitter, Instagram и LinkedIn в седмиците преди изборите.

Създаден е, за да допринесе за нашата по-широка кампания за европейски избори и като част от Проекта за правата на хората с увреждания в европейските избори (DREE) .

Пакетът също така интегрира кампанията на Парламента #UseYourVote след неотдавнашното ни споразумение с Европейския парламент да станем официален комуникационен партньор за европейските избори .

Молим любезно за вашата подкрепа в разширяването на нашия призив правата на хората с увреждания да бъдат в центъра на тези избори, като изтеглите и използвате специалния пакет за социални медии #DisabilityVote.

Пакетът съдържа:

Ресурси за това кои връзки да споделяте, кои хаштагове да използвате и акаунти, които да маркирате, за да увеличите максимално въздействието на вашата комуникация относно изборите за ЕС;

10 визуализации , които можете да използвате директно от пакета или да преведете на вашия език; и

Идеи за надписи за публикации в социалните медии, свързани с всеки визуален материал.

Благодарим ви за постоянната подкрепа на действията на EDF за европейските избори; ние високо ценим вашето сътрудничество.

Ако имате някакви въпроси или срещнете проблеми при използването на пакета, моля, свържете се със Сиара Кристенсен, служител по комуникациите и кампаниите: ciara.kristensen@edf-feph.org .

Изтеглете пакета за социални медии #DisabilityVote (PPT)

Първата публикация за кампанията на EDF в Twitter

Първата публикация на кампанията на EDF в Instagram

 

 

Полезна информация