НАГРАДА ЗА СЪЮЗА НА ИНВАЛИДИТЕ В БЪЛГАРИЯ НА ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ - 2024 г.

НАГРАДА ЗА СЪЮЗА НА ИНВАЛИДИТЕ В БЪЛГАРИЯ НА ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ - 2024 г.

 

На 1 юни 2024 г. се състоя официалната церемония на третото издание на Голден Феми филм фестивал  - 2024 г. Това събитие бе проведено с партньорството на Съюза на инвалидите в Бълария.  За трети пореден път почетния патронаж бе поет от Вицепрезидента на Р България, госпожа Илияна Йотова. 

За участие във  фестивала бяха подадени около 5000 филма от 130 държави.

Председателят на СИБ г-н Георги Колев получи наградата за най-добър български продуцент за филми, показващи триумфа на човешкия дух за историите на хора с увреждания.

 

Награда за сценарий и режисура на документалните филми на СИБ взе и г-н Даниел Ненов 

 

Повече за ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ :

Той  се утвърди като световна платформа, която се провежда под слогана „социалност". И през 2024г. – за третото поредно издание,  ще продължи дейността си като международно културно събитие, което да привлича в България филми с остро социална тематика от цял свят - събиране на творческа и креативна мисъл.  Заедно с това ще се проведе и като фестивал, с излъчване на номинираните и наградените филми в кино „Люмиер"- на Национален дворец на културата,  „София Балкан Палас", „зала „Артемис" в  гр. София, лятно кино гр. Банкя, гр. Велико Търново.  Специалният фокус на фестивала ще бъде за поредна година с насоченост към жените, създаващи кино, както и каузата, зад която застава  „ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ" - срещу домашното насилие. Втората мисия на фестивала - опазването на околната среда ще бъде допълнена с новите два приоритета – филми показващи триумфа на човешкия дух за историите на хора с увреждания, както и проблематиката при децата аутисти.

Полезна информация